Bravo Beersel, een kleine stap..

Inderdaad bravo Beersel voor dit fijne initiatief! ( lees hier )

Wij kregen het er ook energiek warm van! Een tof initiatief. Misschien voor onze vrienden van ZuidTrant een mooi model om na te volgen. Het lijkt immers op ons verhaal van “leg eens je geld op het dak van een ander

Wijzelf zitten nog met die fundamentele kwestie dat al deze zonnestroom nog te vaak te massaal op het net verdwijnt op een piekmoment. Dit leidt tot nodige doch onverstandige kosten voor de netbeheerders. Zij moeten her en der het net versterken om al die overvloed de baas te kunnen. Investeren om meer aan te kunnen terwijl het net met minder kan, is een energieparadox die ons véél geld kost. Deze kost verdwijnt immers gesolidariseerd in onze energiefactuur.

Aangezien je een euro maar 1 keer kan uitgeven, is dit in onze ogen dan ook een onnodige kost!

Zoals je het kan benoemen: ” A small step for men…” maar nog geen enorme stap voorwaarts voor een energietransitie.

Alle beetjes helpen echter!

Dus nogmaals bravo!

 

noot:
Volgend feitje werd genoteerd in een meeting:
De netbeheerder zag in een residentiële wijk in 1 straat plots 20 PV-installaties bij komen! Er moet een verzwaring van het net gebeuren: 160 000 euro! Snel gerekend is dit 8000 per aansluiting of… 1 batterij per aansluiting.
Dus was het niet slimmer om…. Ik wacht op het antwoord

Uw CDO

Marc Bellinkx

 

%d bloggers liken dit: