Waterstoffiets als backbone van blauw transport.

Het is dan zover. De eerste commerciële fiets op waterstof is uit.

Het doet mij onmiddellijk terugdenken aan het initiële plan van Kontich Stroomt: een intelligent burgerenergiepark. Leg een groot zonnepark met kleine windturbines aan. De overvloed aan groene elektronen worden blauw opgeslagen of overgeslagen ( wat is overslag ). Zo wordt het “vangen” van energie een blauwe backbone in transportmodaliteiten.

Koppel dit verhaal nu aan het vorige en waarom zou er dan aan de kerken van Kontich-Waarloos geen net met

blue E-velobikes

kunnen worden opgericht? Durfkapitaal zou een systeem a la Deliveroo kunnen doen ontstaan waarbij elektrische bakfietsen lokale services bieden aan de klant. Zo kan de middenstand aan huis gaan leveren met een snel flexibel en wendbaar vervoersmiddel! Het is even durven denken, maar da’s net mijn taak.

Lees hier het oorspronkelijk nieuwsbericht

 

uw CDO van Kontich stroomt
Marc Bellinkx

%d bloggers liken dit: