Hoe lang nog..

Laten we ons doen en rollen!?

Alweer moeten wij sidderen en beven voor een blackout en kan énkel Engie/Electrabel/Suez ( whatever ) ons helpen met bijvoorbeeld stroomboten?
De link naar het artikel in de Morgen vindt u hier.

Ja, destijds in de jaren ’70 … Wie de héle historiek rond de Franse en Italiaanse inmenging rond de banken en energiebevoorrading kent ( kende ) weet dat Electrabel het destijds wel goed meende.
7 reactoren mogen bouwen op 1 Europees strategisch goed gelegen plek in Europa, het was voor de politici destijds zo’n hemels manna dat niemand aan lange termijndenken hoefde te denken.

We zijn intussen wat grijzer en wijzer en de centrales zijn ook vergane glorie. Het idee van ‘s Vlaanderens grootste partij om van de 3 nieuwste nog 1 misschien 2 aan de waggel te houden is zo gek nog niet, mits bepaalde voorwaarden.

Maar…
Hoe lang nog laten we ons rollen door een Frans imperialistische visie dat wij als wingewest best gegijzeld mogen blijven en we ons energielandschap mogen hertekenen zolang de orders uit en het geld naar Tour CB 21 place de l’Iris 16 blijven komen en gaan?
Hoe lang nog blijft het Vlaams transitienetwerk wel ideeën en strategieën ontwikkelen die… aan en in de kantlijn blijven staan en morrelen?

En ja, wij kijken best ook in eigen boezem: Wat hebben wij al tot nu toe geconcretiseerd!?
Wel deze CDO doet een poging om met een slaand argument het verhaal terug recht te trekken. Een nieuw “monopolie”spel te beginnen met een proper bord, eentje waar alle spelers mogen meedoen.

Hopelijk dra meer nieuws hieromtrent.

Uw CDO
Marc

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: