Iets over Fluvius en putten

Per toeval stootte ik op dit interessant artikel, want ook de digitale wereld kijkt uit naar de plannen van onze (inter?)netbeheerder!
Ook ik stel ten gepaste tijden de vraag naar de visie van hen over .. smartcities, smartpoles en vooral slimme nettarieven. Op al deze vragen blijft men mij het antwoord schuldig en komen ze niet verder dan cherrypicking.

Toen in juni de fusiemaatschappij Fluvius feestelijk werd ingeluid, deed de CEO enkele ambitieuze plannen uit de doeken. Ik vond dat men straffe taal verkocht en vooral nieuwe domeinen en werven wou verwerven, terwijl het huidige actieterrein er nogal .. onaf bijligt. Ik denk maar aan..

  • de omschakeling van laag naar hoog calorisch gas
  • de verledding van de gemeenten
  • de introductie van slimme meters
  • de strijd tegen het exuberant hoge distributietarief
  • de talloze taken die niet tot de kerntaak behoren

Het blijft interessant dit dossier op te volgen, zeker omdat ze er een speerpunt willen van maken en op weg zijn om een nieuw monopolie te verwerven. Toen ik de vraag stelde waarom ze perse zich op deze markt wilden begeven, was het antwoord:”Wij zijn goed in de metier van gaten graven!”

Tot zover de adelbrief van onze netbeheerder.

Lees in dit verband ook dit

Geef een reactie