De gehaaide CEO van Engie

Het loonde om dit weekend de Tijd te lezen.

Kortom, een heel weekend kon ik terugblikken op m’n 6 jaar lokaal mandatarisschap bij Iveka, Eandis en ook m’n CDOschap bij Kontichstroomt.

Waar het naar toe moet? Tja, een duidelijke visie én parkoers is broodnodig. Wij deelden onze visie. Een tweestromenbeleid. Het hardnekkig over de kam blijven scheren van alle EAN-punten is een stok in de wielen van een goed plan.

Waarom de prosument en kleine KMO niet een versnelde energietransitie laten doormaken. Als je ze dan nog als een diffuse energiespons kan gebruiken voor pieken af te toppen en ze tijdens blackoutdagen zich toch nog mogen laven aan de grootproducent….

Wie zich de moeite getroost eens rustig in de berichtengeschiedenis terug te scrollen zal het wel merken…. Ook hier is er een echte ‘house of cards’ story te lezen. Maar ik snap het dissidente gedrag om net voor het jaareinde alle overschotten de lucht in te blazen, maar keur dit allerminst goed. Ik gaf het dan nog tenminste aan de naaste..

Ik reken nog steeds op de uitnodiging van de CEO van Fluvius op een onderhoud. Ik zal dan de expertise, inzichten en kennis van Kontich stroomt graag deels delen en ook de scenario’s van de disruptieve en groeiende massa meegeven. Smartgrids en solarcoins zijn er slechts 2 van.

Dra kan ik uit de doeken doen als onderwerp van een gedegen en gedragen studie over de houding tussen gemeentes en energie-intercommunales. En ja.. iets met #blad en #mond suist door m’n hoofd.

ps intussen kunnen trouwe volgers de link kontichstroomt.be beter wijzigen naar kontichstroomt.wordpress.com … Het is een kleine doch nodige wijziging.

Dit was het laatste bericht op deze site :
De hosting is gewijzigd naar deze site

imagecredit : wikipedia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: