Dag Lydia, liever 1 paar in de hand, dan 3 miljoen in de lucht

Dag Lydia

Ik kom graag even terug op mijn tweet, die inderdaad wat ad rem neer gestreken is. Da’s het nadeel van een tweet; wil je dat ie gelezen wordt, moet het vogeltje.. iets met #grofgebekt dwaalt in m’n achterhoofd.

Hallo Marc, de regelluwe zones maakten we een dikke maand geleden mogelijk. Misschien ook een beetje letten op je taalgebruik? En dit is geen denktank maar een expertisecentrum om steden en gemeenten concreet verder te helpen ovv onze energieomslag.

— Lydia Peeters (@Lydiapeeters) 8 april 2019

Ter zake, beste Lydia! Ik hoor al sinds m’n eerste ‘werkdag’ als mandataris bij Iveka, werkgebied van Eandis ( nu Fluvius ) dat ik op mijn woorden moet letten.

 • Eerst was er de VREG die niet het niet vond kunnen dat ik stroom uitdeelde aan mijn gebuur.
  Marc let op uw woorden…
 • Dan was er de lokale relatiebeambte die niet kon hebben dat ik eventjes dacht om een héél zwembad vol te leggen met zonnepanelen.
  Marc, let op uw woorden…
 • Als een minister van energie het top vindt dat er burgerwindmolens komen, maar de gemeente een foute burgemeester heeft volgens de minister van milieu..
  Marc, let op uw woorden!
 • Als de persattaché van Eandis zegt tegen mij, in het verband met het ontslag van de voorgangster van uw voorganger op het 10-jarig jubileum, “Marc, let op uw woorden.”
 • Als de districtsverantwoordelijke het niet vindt kunnen dat ik de openbare verlichting economischer en goedkoper wou uitbaten.
  Marc, let op uw woorden.
 • Als de CEO van Eandis het niet kan vinden in mijn voorstel burgers zou mobiliseren tot het mee investeren in het netwerk ( Chinadeal ).
  Marc, let op uw woorden
 • Toen die deal afsprong en de grootste coryfee van de SP.A mij letterlijk op mijn gezicht wou slaan die avond…
  Marc, let op uw woorden!
 • Toen ik stelde dat Zefier, het paradepaardje van Tommelein waarin u waarschijnlijk die 3 000 000 euro wil blazen, een lege doos was.
  Marc, let op uw woorden
 • Als ze het dan nog in Parijs horen dat het in Kontich dondert en de CEO van de Franse energiereus laat verstaan dat ik op mijn woorden moet letten

Dan, dan schort er toch iets niet?

Wel beste Lydia, om even te duiden dat ook ik wel eens ongeduldig wordt..
In die 6 jaar die ik de energiesector en vooral het politiek gekissebis hieromtrent van héél nabij mocht ervaren, mag ik u toch even wijzen waarom ik soms cassant uit de hoek kom:

 • Het was de geuzennaam Asterix die de CEO van Engie deed verschieten
 • ( artikel )
 • Het was ik die mevr Turtelboom én Schauvlieghe een gesneden koek aanbood.
  ( pag 91 van dit boek )
 • Het was ik die Bart Tommelein dan toch in Nederland kreeg om het warm water te halen.
  ( Bart bezoekt )
 • Het was ik die het startschot gaf de Chinees aan de deur te zetten
  ( scrol door naar idee 10 )
 • Het was ik die groen waterstof als blauwe opslag wou introduceren, maar ineens kon dat niet meer?
  ( Annemie in Kontich )
 • Het ben ik die nog altijd op dat kerntakendebat ga blijven hameren,

Daar ligt de sleutel van het vergooien van uw 3 000 000 euro

En neen beste Lydia, ik ga niet zeuren of zagen. Integendeel! Een goed voorbeeld doet naleven

 • Halle tracht z’n verlichting via peterschap versneld te verledden ( peterschap )
 • De grootste partij van Vlaanderen ziet heil in zonnedelen ( leg eens je geld )

Ik deed op onze site nog andere opmerkelijke voorstellen en zal hier mee blijven doorgaan. Maar ik weet jammer genoeg, tegen beter weten in, dat het niet eenvoudig nu dat de VREG ook nog graag terugkomt op eerdere inzichten. Ik denk nog maar aan de digitale meter en natuurlijk de regelluwe zone’s, datgene waarover wij dus onze eerste kleine spanning mee creëerden. 

Dus beste Lydia, deze potentiële kiezer is misschien wat mondig geweest tegen u, maar is en blijft nog steeds een potentiële kiezer.

Daarom zeg ik nogmaals, tot slot

Liever 1 paar ballen goed in de hand nemen en maak echte regelluwe zone’s.

Ik nodig u graag uit om op 23 april te komen luisteren op KampC naar wat ik daar nu met mee zou gaan doen. Breng ineens de CEO van Fluvius mee, want wij hebben nog een afspraak! ( waar gaat Fluvius naar toe? )

Besteed die 3 000 000 in het ESCO-plan van Vlaanderen stroomt, de exponent van Kontich stroomt en via een rollend fonds zorgt u ervoor dat héél wat gemeenten en steden met haalbare en berekende stappen mijlenver vooruit geraken zal!

Ik kan en mag het u garanderen!

Met energieke groet, Marc

CDO Kontich stroomt!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: