Johan Crols

Gepassioneerd door energie

De evoluties van de laatste jaren, zowel op technologisch als maatschappelijk vlak, hebben ertoe geleid dat de manier waarop energie geproduceerd, verdeeld en geconsumeerd wordt, er helemaal anders uitziet dan pakweg 10 jaar geleden. Tenzij we snel op inspelen deze evoluties, en een aantal gevestigde zaken veranderen, zal dit leiden tot een aanzienlijke kostenverhoging en comfortverlaging. Kijk maar naar de toenemende black- en brownouts, overal ter wereld maar sinds kort ook zeer actueel in België zelf.

Deze uitdagingen hebben mij ertoe gebracht om, samen met de andere leden van Kontich Stroomt, de schouders mee onder dit project te zetten. Onze doelstellingen kan u elders lezen, maar mijn prioriteit is om Kontich op de kaart te zetten als meest vooruitstrevende gemeente qua energie – en als voorbeeld voor de rest van België (en verder) te dienen.

Mijn diepgaande ervaring in de nutssector, zowel langs de netbeheerder- als leverancierskant, als mijn interesse in innovatieve energie-toepassingen (energiebesparing, opslag, elektrisch vervoer, demand-respons, …) geven mij een zeer solide achtergrond om een actieve bijdrage te leveren tot dit project.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: