Zon

De zon schijnt voor iedereen.

Het systeem om de overvloed aan energie van de zon op iedere mogelijke manier te vangen, moet rendabel zijn, toch?

Over zonnepanelen en hun certificaten is al héél wat inkt gevloeid.

Objectief gezien zijn zonnepanelen zelf nu nog ( anno 2014 ) interessant. Enkel moet je de bedenking maken of het nog zinvol is de Groene Stroom Certificaten ( GSC ) aan te vragen.

Feit is dat de subsidiering in de beginfase ( 450 euro per 1000 kWh ) een overschatting was en de factuur die nu nog bij de DNB’s ligt, zal moeten betaald worden. Maar dit heikel punt ligt buiten de doelstellingen van onze groep.

Wat met de denkpiste om met je energieboer de prijs per 1000 kWh af te spreken? Of in een soort van abonnementsformule à la carte te gieten, zoals destijds met de telecommunicatie is gebeurd?

Waarom nog een zonne-installatie aanleggen?

Wat doe je met mensen die willen investeren in zonnepanelen of duurzame energieopwekking, maar waarvan het dak niet goed is georiënteerd. Misschien zijn er wel appartementsbewoners die wel de incentive, maar niet het dak hebben? Wat doe je met een zelfstandige die een winkelruimte kocht?

Het concept dat wij, naar analogie in Nederland willen uitwerken is een echt zonnepark op een grote locatie. Burgers die geen goed dak hebben, op een appartement wonen of verkeerd zijn georiënteerd, moeten ook de kans krijgen te investeren in zonne-energie als zij dat willen. De term solidarisering, die vaak wordt gehanteerd, komt zo wel tot z’n recht!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: